Otvorena telefonska linija za psihološku pomoć te video online psihološko savjetovanje za roditelje, djecu i mlade

U posljednje vrijeme naša je svakodnevnica opterećena traumatskim iskustvima poput potencijalne ugroze naših života i života naših bližnjih virusom i zemljotresom. Obje situacije izazivaju strah visokog intenziteta i tjeskobu kod većine ljudi. U situaciji kada smo doživjeli obje opasnosti istovremeno, osjećaji su intenzivni i za mnoge preplavljujući te se možemo osjećati bespomoćno uz osjećaj gubitka kontrole nad samim sobom i događajima oko nas. Također, djeca i mladi svjedoče ovim traumama, od proživljavanja pandemije virusa koja traje već duže vrijeme, preko proživljenog zemljotresa, do svjedočenja emocionalnim i ponašajnim reakcijama nas odraslih kao i praćenja uznemirujućih informacija putem medija. Kako bi sačuvali, osim fizičkog, i psihičko zdravlje u ovim kriznim vremenima, pokrenuli smo telefonsku liniju gdje svakodnevno od 7:30 do 15:00 sati možete nazvati kako biste dobili stručnu pomoć kliničkog psihologa putem telefonskog savjetovanja i podrške.

Pozivamo sve roditelje, djecu i mlade, da nam se obrate ukoliko im je potrebna psihološka pomoć, naročito one koji su doživjeli zemljotres, koji su doživjeli neugodne emocije vezane za pandemiju virusom, one koji su u samoizolaciji, i/ili koji su zaraženi ili im je zaražen netko od bližnjih (članovi obitelji, rođak, prijatelj..).

Telefon: 3787-189, Mobitel: 099/3787-255

Također, do daljnjega svoj djeci, mladima i roditeljima omogućeno je online video savjetovanje putem Skypea do smirivanja aktualne pandemije COVID-19. Za dogovor vezano za termine video online psihološkog savjetovanja molim nazvati na tel. 3787-189 ili na 099/3787-255. Također, budite nas slobodni kontaktirati i putem e-maila na: maja.batista@kbcsm.hr.

Tim psihologijske jedinice

Klinika za pedijatriju

KBC Sestre milosrdnice