Osnovna djelatnost Odjela za dijabetes je kontinuirana skrb o osobama sa šećernom bolesti. Sa stručne i tehničke strane odjel je osposobljen za dijagnostiku, liječenje i edukaciju po najvišim svjetskim standardima. Odjel raspolaže s 8 kreveta, uz mogućnost korištenja apartmana. Voditeljica odjela je dr.sc. Maja Cigrovski Berković. Hospitalizacija bolesnika sa šećernom bolesti organizirana je putem Poliklinike i putem Hitne službe. Tijekom bolničkog liječenja uz dijagnostiku i terapiju, provodi se intenzivna edukacija u Edukacijskom centru tijekom cijele godine.

Odsjek za endokrinološku onkologiju

Kapacitet Odsjeka za endokrinološku onkologiju je 8 postelja, uz mogućnost korištenja apartmana. Na odsjeku se provodi dijagnostika (hormonalna i radiološka) i liječenje bolesnika s različitim endokrinološkim neoplazmama, najčešće tumorima hipofize, zatim tumorima štitnjače, paratireoidne žlijezde, neuroendokrinim tumorima, adenomima nadbubrežne žlijezde te ostalim rjeđim endokrinopatijama. Voditeljica Odsjeka je dr.sc. Gorana Mirošević. Neodvojivi dio čini Konzilij za neuroendokrinologiju i bolesti hipofize, Konzilij za nadbubrežne žlijezde i Konzilij za bolesti štitnjače i paratireoidnih žlijezda, gdje se u timu različitih stručnjaka (endokrinologa, radiologa, kirurga, neurokirurga, otorinolaringologa, onkologa) donosi zajednička odluka o daljnjem liječenju naših bolesnika.

Odsjek za bolesti metabolizma (u osnivanju)

Kapacitet Odsjeka za bolesti metabolizma je 8 postelja. Na odsjeku se provodi dijagnostička obrada i liječenje različitih metaboličkih poremećaja, od čega su trenutno najzastupljeniji funkcionalni poremećaji štitnjače, zatim poremećaji elektrolitskog statusa, metabolizma kalcija, renin-angiotenzin-aldosteronskog sustava, kao i rijetkih metaboličkih bolesti.  Voditelj Odjeka je dr. Božidar Perić, specijalist internist.