Knjižnica KBCSM

Obavijesti

Obavijest o radu i uslugama Knjižnice vezano uz mjere suzbijanja širenja bolesti COVID-19

S ciljem sprečavanja širenja bolesti COVID-19, Knjižnica KBCSM prilagodila je svoj rad uputama i smjernicama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, Nacionalnog kriznog stožera, Ministarstva kulture Republike HrvatskeMinistarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske i Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu te u skladu s time Središnja knjižnica, zajedno s ograncima (lokacija Draškovićeva i lokacija Ilica), radi prema ograničenome sustavu rada.

 

KNJIŽNIČNE USLUGE U PROSTORU KNJIŽNICE

U skladu s preporukama Hrvatskoga zavoda za javno zdravstvo za rad knjižnica, u prostoru Knjižnice trenutno se pružaju samo usluge posudbe i povrata građe, uz prethodnu najavu.

Nije dozvoljen slobodan pristup građi na policama, a rad u čitaonici onemogućen je do trenutka kada to dopusti Nacionalni krizni stožer.

Korisnici koji ulaze u prostor Knjižnice trebaju se pridržavati uputa nadležnih tijela povezanih s pojačanom higijenom ruku, za koju su svrhu na ulazu i u ostalim dijelovima svih korisničkih prostora postavljeni spremnici sa sredstvom za dezinfekciju ruku.

Također se sugerira nošenje zaštitnih maski prilikom boravka u prostoru Knjižnice.

 

KNJIŽNIČNE USLUGE NA DALJINU

Kako bi se broj ulazaka u prostor Knjižnice smanjio na najmanju moguću mjeru, upućujemo korisnike da sve svoje ostale upite oko korištenja knjižničnih usluga i dolazak prethodno najave telefonom ili elektroničkom poštom našim knjižničarima.

I dalje ćemo biti u mogućnosti dostavljati cjelovite tekstove članaka, rješavati zahtjeve za temetskim pretraživanjima, izdavati potvrde o indeksiranosti i citiranosti u elektroničkom obliku, izrađivati bibliometrijske analize i pružati sve ostale vrste informacija.

Knjižnica poziva sve svoje korisnike da prate daljnje obavijesti na webu Knjižnice o mogućim daljnjim izmjenama u radu i uslugama Knjižnice prema uputama nadležnih tijela povezanima s pandemijom bolesti COVID-19.

 

Poveznice na dokumente koje je pripremio Hrvatski zavod za knjižničarstvo u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu:

Preporuke za nastavak rada u prostoru sveučilišnih, visokoškolskih, znanstvenih i specijalnih knjižnica tijekom epidemije koronavirusa (COVID-19)

Smjernice za pripremu i rad čitaonica u knjižnicama u uvjetima epidemije COVID-19

 

Pridržavajte se svih smjernica vezanih uz sprečavanje širenja bolesti COVID-19 te čuvajte sebe i druge. 

 

Kontakti:

Voditeljica: Gordana Ramljak, prof., viši knjižničar

tel: 091/620 45 95 (kratki 5995)

e-mail: gordana.ramljak@kbcsm.hr

Antonija Brodarec, dipl.knjiž, mag.soc

e-mail: antonija.brodarec@kbcsm.hr

Sanja Smole

e-mail: sanja.smole@kbcsm.hr

Anica Vrdoljak 

e-mail: anica.vrdoljak@kbcsm.hr

 

Središnja knjižnica Kliničkog bolničkog centra Sestre milosrdnice je specijalna bolnička knjižnica koja djeluje kao posebna ustrojbena jedinica unutar Sektora za opće, pravne i kadrovske poslove KBC Sestre milosrdnice (KBCSM), a organizirana je kao mreža knjižnica na tri lokacije:

Središnja knjižnica – Vinogradska cesta 29 i dva ogranka:

Knjižnica KBCSM – Draškovićeva 19

Knjižnica KBCSM – Ilica 197

Voditeljica Knjižnice: Gordana Ramljak, prof., viši knjižničar

tel: 01/ 37 87 173

mob: 091/620 45 95 (kratki 5995)

e-mail: gordana.ramljak@kbcsm.hr