O Knjižnici

Središnja knjižnica Kliničkog bolničkog centra Sestre milosrdnice u Vinogradskog 29

ima dva ogranka na druge dvije lokacije KBC Sestre milosrdnice:

1.Knjižnica KBCSM -Draškovićeva 19

2.Knjižnica KBCSM – Ilica 197

 

Uredbom Vlade RH o spajanju bolničkih ustanova u srpnju 2010. godine Kliničkom bolničkom centru Sestre milosrdnice pripojene su Klinika za traumatologiju Zagreb, Klinika za dječje bolesti Zagreb i Klinika za tumore Zagreb, koje su u svom sastavu imale vlastite bolničke knjižnice s fondom i stručnim osobljem. Nakon pripajanja, sve se knjižnice združuju i nastavljaju djelovati kao Središnja knjižnica s ograncima. U svibnju 2012. godine Klinika za dječje bolesti izdvojena je iz KBC-a, pa je danas knjižnična djelatnost u KBC Sestre milosrdnice organizirana na tri lokacije – Vinogradska, Ilica i Draškovićeva.

U  više od pet desetljeća organizirane knjižnične djelatnosti  prikupljen je vrijedan knjižnični fond koji broji oko 15.000 svezaka knjiga te oko 1.400 naslova časopisa odnosno oko 133.000 svezaka časopisa iz svih područja kliničke medicine te specijalizirane fondove s područja ortopedije i traumatologije u Knjižnici KBCSM – lokacija Draškovićeva te onkologije u Knjižnici KBCSM  – lokacija Ilica.

Bogat fond s općom i stručnom referentnom zbirkom uz pristup elektroničkim bazama podataka pretplaćenim za hrvatsku akademsku i istraživačku zajednicu, omogućava ispunjavanje temeljne zadaće velike bolničke knjižnice, a to je potpora stručnom, znanstveno-nastavnom i istraživačkom radu djelatnika KBC-a, ali i vanjskih korisnika (učenici, studenti, stažisti, specijalizanti i djelatnici srodnih institucija).